15.04.2008 autor: admin

Psihološki profil kriminalca

Psihološki profil kriminalca

Al Kapone je rođen kao četvrto dete od ukupno devetoro dece, italijanske emigrantske porodice. Sa svojih 12 godina napušta školu i u Bruklinu, gde je i rođen, postaje poznat kao najagresivnije dete. Bio je sklon svađama i tučama i često učestvuje u uličnim tučama iz kojih je i izvukao veliki ožiljak na levoj strani lica (Mars u Raku u kvadratu sa Mesecom u Ovnu), a po čemu je dobio nadimak Scarface (lice sa ožiljkom - Mesec u Ovnu). Brzo je postao vođa poslova sa prostitucijom i kockom, a proglasili su ga i za najhladnokrvnijeg ubicu u gangsterskom svetu. Al Kapone nikada nije bio optužen niti za jedno ubistvo. 1931. godine je uhapšen i osuđen na 11 godina zatvora, ali ''samo'' zbog utaje poreza. Umro je u svojoj vili na Floridi, u 40-toj godini života, od neizlečivog tumora.


Određivanje psihološkog profila, važno je u interpretaciji horoskopa, jer će profil ličnosti, biti inicijalna kapsula razvoja ličnosti u životu.

  

Prva kuća, odnosno ASC, počinje u znaku Riba, koje simbolizuju najveće tajne ovoga sveta, kriminal i krijumčarenje. Njegova prva kuća zahvata i ceo znak Ovna, pa se kao vladari njegovog prvog polja, uzimaju Jupiter i Mars. Postavlja se pitanje, zašto ovaj čovek nije postao duhovnim vođom ili čak bilo kakavim umetnikom, što je takođe u simbolici znaka Riba, već dobija rođenjem, psihološki profil kriminalca?

 

Jupiter (on), veliki benefik i srećnik, sigurno mu je više puta donosio sreću i zaštitu, jer Kaponea dugo nisu mogli da osude pred licem pravde. Položaj vladara ASC u svakom horoskopu pokazuje SMER osobe, polje, oblast i kuću, a gde se ličnost najbolje oseća i gde crpi energiju. Vladar njegovog ASC otišao je u malefičnu 8. kuću, a ova kuća simbolizuje opasnosti, smrt i ubistva. Dakle, Kapone nije mogao postati ni duhovan čovek, a ni umetnik, jer se hranio i dobijao energiju iz 8. kuće. Jupiter je u znaku Škorpije, koja je takođe, osmi znak u zodijaku i koja vlada prirodnom 8. kućom. Kakve aspekte pravi Jupiter?
 
Najegzaktniji aspekt Jupitera u Škorpiji u 8. kući, a koji je ujedno i aplikacioni aspekt  jeste njegov sekstil sa planetom Merkur, što mu je utisnulo osećaj realnosti, racionalnosti i dubokog intelekta (Merkur u Jarcu). Merkur je planeta trgovine, a u kombinaciji sa Jupiterom u 8. kući u Škorpiji, to je astrološka slika krijumčarenja. Ovakva postavka Merkura kao i njegov aspekt sa vladarem ASC, sušta je suprotnost od njegovog znaka u 1. kući, dakle od njegovog podznaka (Ribe). Uticajem takvih planetarnih pozicija, Kapone nije moga da bude stidljiv, nezan, romantičan (Ribe), već tvrd, hladan i strog (Merkur u Jarcu).
 
Ovakvog  Merkura u Jarcu, Kapone je vrlo dobro koristio (aspekt sekstila) kroz svoju 10. kuću (karijera, slava, profesija).
 
Profil kriminalca, utisnut još na njegovom rođenju, jeste i odraz njegovog porodičnog nasleđa, predaka i genetike, što se može videti takođe iz aspekta između Merkura i Jupitera. Merkur vlada njegovom 4. kućom (porodica, nasleđe, preci) i u znaku Jarca, predstavlja nasleđenu tradiciju (Jarac) mafijaške porodice, koja ima duboke korene u prošlosti (Jarac). Njegova 4. kuća počinje u znaku Blizanaca, a u ovom znaku jeste Italija, pa je očigledno da njegova porodica i njegovi koreni (4. kuća) potiču iz Italije (Blizanci).
 
U produžetku njegove 1. kuće nalazi se i znak Ovan, koji zahvata celu 1. kuću. Ovan, kao i njegov vladar Mars, opisuje opasan, strog i gangsterski karakter. Mars se nalazi u znaku svog pada, gde se energija i osobine ove planete izobličuju, pa je u ovom horoskopu zastupljena negativna i crna strana kako planete Marsa, tako i znaka Ovna, ali i Raka. Mars je dispozitor njegovog Jupitera (on) koji se nalazi u znaku Škorpije, pa je ovo tipična slika lošeg završetka dispozitora vladara ASC, jer je on u znaku svoga pada, odnosno slika muškarca (Mars) koji ima loš završetak (u znaku svog pada). Muškarac (Mars), koji na kraju pada u postelju (Rak), smrskan i iscrpljen (Mars) bolešću (6. kuća), a koja mu na kraju donosi smrt (Mars).Otežavajući faktor jeste i činjenica što je Mars retrogradan, a što je vrlo neudobno za ovu planetu, koja simbolizuje energiju, polet i elan. Retrogradnost bi u svakom slučaju npr. pre bila bliska Saturnu, ali Marsu retrogradnost ne prija, što još više oštećuje i izobličuje osobine Marsa. Dve glavne muške planete Mars i Sunce su u Kaponevom horoskopu u neprijateljstvu, odnosno u međusobno lošem aspektu, a u njihovu opoziciju je uključen i Mesec u Ovnu, koji pravi kvadrate, pa na nebu imamo konfiguraciju napetog, naglog i opasnog kardinalnog, T - kvadrata.

 

Način na koji osoba razmišlja opisano je 3. kućom i vladarem ove kuće. Na vrhu Kaponeove 3. kuće, nalazi se znak Bik i to sam kraj ili završetak ovog znaka, tako da mu Blizanci zahvataju veći deo 3. kuće. Bik je fiksan, zemljani znak, teško menja svoje stavove i svoje odluke i ume da bude vrlo konzervativan. Vladar 3. kuće, Venera je u aplikacionoj konjunkciji sa Satunom, a konjunkcija teži jedinstvu, odnosno sjedinjenju u jedno, zbog toga ova Venera poprima osobine Saturna i teži da postane on. Vladar Blizanaca jeste Merkur i ova planeta se nalazi u Jarcu, znaku kojim takođe vlada Saturn. Zbog svega ovoga, Kaponeove odluke i misli su bile teške, rigidne, mračne (Jarac, Saturn), a razmišljanje i um racionalan, okrenut prema materiji, hladan, tvrd, nefleksibilan i strog. Saturn je dispozitor Kaponeovog Sunca, koje se nalazi u konjukciji sa  12. kućom u znaku Jarca, pa je ovo sudbina (Saturn) čoveka, kojeg su sopstvene odluke i način razmišljanja odveli u carstvo kriminala, ali i u zatvor (Saturn, Sunce u 12. kući). 12. kuća koja je prirodna kuća znaka Riba, simbolizuje sve ilegalne i tajne radnje, kriminal, krijumčarenja, ali i one nevolje koje sami sebi pravimo i činimo.

 

Merkur u Lavu

Merkur u Lavu 9. jula, Merkur je napustio znak Raka i ušao je u znak Lava.Planeta u Lavu dobija ponos, dramatiku i...

Pročitaj više

Put za ljubav u 2012.

Put za ljubav u 2012. Put za ljubav u 2012. godini   Počinje u Vodoliji, a...

Pročitaj više

Zagrljaj princa i barunice

Zagrljaj princa i barunice U idiličnom pobrđu donje Austrije, nedaleko od drevne zadužbine Svetog krsta, u ataru mestašca Majerling, koji minut hoda udaljena...

Pročitaj više