26.09.2011 autor: admin

Antonio Banderas - nemirni duh porodičnog čoveka

Antonio Banderas - nemirni duh porodičnog čoveka

Ascendent je u osećajnom, muzikalnom i maštovitom znaku Riba, koji se često vezuje za pasivnost i povučenost, što ipak nije specifično za Antonia Banderasa, jer je Jupiter, kao vladar, visoko u 10. kući, dok u horoskopu dominira element Vatra u kojem se nalazi Mesec i Sunce, tako da se osećajnim Ribama dodaje inicijativa, hrabar i energičan pristup životu, kao i nagon za isticanjem. Ribe u usponu i Jupiter u Strelcu ukazuju na duhovni i religijski pristup, a Antonio Banderas, kaže:

 

 „Religija je nešto vrlo lično. Moj doživljaj religije je više duhovni. Verujem da postoje stvari koje još nismo dosegli, još ne znamo sve. Bog i svet duhovnosti su u svakom čoveku. Znam da nešto postoji, ne znam zašto, ali to osećam.“

 

Neptun, planeta idealizma i duhovnosti je u egzaktnom trigonu sa Ascendentom i naglašava  magnetičnu, harizmatičnu i erotičnu ličnost. Jupiter je u svom sedišu i u povoljnim aspektima (što govori o dobrom kvalitetu ove planete) ispoljavajući pravičnost, milosrdnost, potrebu da se drugi zaštite i dobročinstvo, a uz sve to ima jak uticaj na horoskop, jer je u 10. kući. Program Ujedinenih nacija za razvoj proglasio je Antonia Banderasa za ambasadora dobre volje zbog njegovih zasluga u borbi protiv siromaštva i gladi.

 

Istakao se glumeći u holivudskim filomovima, kao što su: Atentatori, Intervju sa vampirom, Desperado, Filadelfija, Kraljevi Mamba, Veži me i Maska Zoroa. Želeo je da se bavi profesionalno fudbalom, ali je to sve palo u vodu, kada je sa 14. godina polomio nogu o čemu govori Mars u Blizancima, koji ozleđuje kvadratom Ascendent (fizičko telo). 


 

Vladar Ascendenta, (tradicionalni vladar Riba – Jupiter) u 10. kući ukazuje na usmerenje prema statusu i uspehu, što Jupiter čini na ekspanzivan način, pružajući povoljne i dobre prilike u karijeri i profesiji. Jupiter u Strelcu u 10. kući teži rastu i poboljšanju, sledeći optimističnu veru u život i tako utiče na reputaciju, zvanje, ambiciju i položaj u društvu. Ova planeta je i vladar 10. kuće, a  povoljan aspekt (trigon) od Sunca obasjava njegovu ličnost upućujući na protekciju moćnih i uspešnih ljudi, koji imaju uticaj na poslovno i radno okruženje Antonia Banderasa, jer je Sunce u 6. kući. Kako Sunce šalje trigon prema 10. kući, onda se pomoć osoba od autoriteta odnosi i na njegov status, profesiju i položaj u društvu. Aspekt Sunca i Jupitera ukazuje na potrebu za priznanjem i širenjem, čineći nešto „veliko“ ili nešto što će privući pažnju drugih i na taj način uticati na pitanja 6. i 10. kuće. Sunce i Lav u 6. kući povezuju radno okruženje sa scenom i pozornicom, i govore o potrebi Antonia Banderasa da kroz poslovnu kreativnost stekne priznanja. Aspekti Urana prema Suncu i Jupiteru naglašavaju potrebu za originalnošću, promenama, uzbuđenjima i eksperimentisanjem.

 

Želju za zadovoljstvom najlakše izražava u društvenom životu i javnosti, što je povezano sa praktičnom stranom i poslom, jer je Venera u Devici, gde Antonio Banderas može najprirodnije izraziti svoju osećajnu i umetničku energiju. Svakodnevno obavljanje posla je u 7. kući javnosti i društvenih aktivnosti, jer je Devica na vrhu, a ovaj položaj otkriva da je Antoniu Banderasu potreban logičan i praktičan pristup da bi mogao da se oseća ugodno i skladno, povezujući na taj način umetničke sklonosti, posao i javnost.

 

Bez obzira, na emotivan i osećajan uticaj znaka Ribe na ličnost Antonia Banderasa, njegovo doživljavanje šireg okruženja, javnosti, ali i partnetsrtva uvek sadrži neke elemente praktičnosti, analize i poslovnosti. Merkur, planeta poslovnosti i vladar 7. kuće je u 6. kući poslovnog okruženja, u znaku Lava, što ukazuje na sjaj, reflektore, scenu i pozornicu, a u povoljnom aspektu sa Mesecom ističe popularnost Antonia Banderasa. Mesec u Ovnu ispoljava želju za dokazivanjem i isticanjem, sklonost Antonia Banderasa ka aktivnostima koje su konstatntno usmerene prema novim iskustvima, a trigon Meseca i Sunca u vatrenim znacima govori o velikoj motivaciji za realizaciju uspeha.

 

Banderas je bio oženjen sa Anom Lezom, sa kojom se kasnije razveo. Merkur, kao vladar 7. kuće i dispozitor Venere je u padajućoj 6. kući i u nepovoljnom aspektu sa Neptunom, planetom iluzija, obmane i razočarenja, koji je i suvladar njegovog Ascendenta. Danas je u braku sa Melani Grifit sa kojom se venčao 1996. godine. Ribe na Ascendentu, trigon Meseca i Sunca, kao i većina planeta ispod horizonta, ukazuju na potrebu za porodičnim, intimnim i privatnim životom, dok dominacija vatrenog elementa, kao i aspekti Urana prema Mesecu i Jupiteru ukazuju na potrebu za slobodom, nezavisnošću, promenama i uzbuđenjima, tako da Antonia Banderasa možemo opisati  jednom rečenicom, a to je „nemirni duh porodičnog čoveka“.

 

 

Muhamed Ali

Muhamed Ali "Ljudi me sada žale, jer su mislili da sam Supremen, ali sada znaju da sam ljudsko biće kao i...

Pročitaj više

Uloga kretaivne i stvaralačke životne energije u organizaciji života

Uloga kretaivne i stvaralačke životne energije u organizaciji života Sunce izražava potrebu da bude priznato i važno sa željom da stvara i postoji, naglašavajući princip individulanosti, vitalnosti i...

Pročitaj više