08.03.2011 autor: admin

Džordž Kluni - najpoznatiji neoženjeni muškarac

Džordž Kluni - najpoznatiji neoženjeni muškarac

Džordž Kluni nije samo američki režiser, glumac, producent i scenarista, on važi za holivudsku zvezdu najviše sklonu humanitarnom radu. Nedavno u misiji zaustavljanja nasilja u oblasti Darfur u Sudanu, zajedno sa 11 kolega, Kluni je veliki deo energije usmerio za pomoć onima, koji se bore sa siromaštvom. Poznat je po galantnim donacijama beskućnika; među prvima pridružio se štrajku sindikata scenarista u Holivudu, podržao je bojkot svečanosti dodele „Zlatnog globusa“ i poznate je kao veliki borac protiv nepravde bilo koje vrste.

 

„Trudim se da svoju popularnost iskoristim za dobrobit čovečanstva, odnosno da pomognem rešavanju brojnih problema, koji muče savremeni svet.“, rekao je Kluni.. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki Mun, imenovao je Klunija za izaslanika svetske organizacije za mir. Dakle, pored toga što je Kluni poznat glumac i popularna ličnost, poznat je i kao veliki borac za ljudska prava, što je naglašeno u njegovom horoskopu.

Ascendent u znaku Riba i Sunce u znaku Bika, ukazuju na umetničku predispoziciju, dok Mesec i Sunce u zemljanim zodijačkim znacima, ukazuju na sposobnost materijalizovanja, kao i na potrebu  za sigurnošću i stabilnošću u prakičnoj i materijalnoj sferi zivota. Ribe u 1. kući, ukazuju na njegovu saosećajnost, milosrdnost, osetljivost na tuđu bol, spremnost na žrtvovanje i emotivnost, što se potvrđije i kroz poslozaj Jupitera kao vladara Ascendenta u 12. kući. Ova kuća predstavlja njegovo polje iskustva, gde može najdirektnije izraziti sebe, zatim doživeti veru, poverenje i nadu u budućnost, kao i razviti optmističnu svest o svojoj sposobnosti za rast i vlastito poboljšanje, a to je u pomaganju drugima i spremnosti na žrtvovanje. Jupiter je u Vodoliji, što ukazuje na težnju za ličnim poboljšanjem uz pomoć humanitarnih ideala i govori o sposobnosti da se pokaže nepristrasnost i plemenitost, ali i liberalan, revolucionaran i buntovan stav.

Sa 16 godina, pogušao je da uđe u bejzbol tim „Cincinnati Reds“, ali pošto u tome nije uspeo, upisao je univerzitet u Severnom Kentakiju. Svoju prvu ulogu dobijo je uz pomoć svog rođaka, u filmu „And Ther're Off“ 1982. godine. Odmah posle toga seli se u Los Anđeles radi stvaranja glumačke karijere. Sve do serije „ER“, koja je prvi put prikazana 1994. godine, glumio je u niskobudžetnim serijama, a ulogom u pomenutoj seriji skrenuo je pažnju, kako na svoj glumački talenat, tako i na fizički izgled. Ubrzo je dobio i jednu od svojih najvećih glavnih uloga – Betmen – koja mu je donela 10 miliona dolara zarade.

Jupiter vlada i njegovom 10. kućom, gde se nalazi Strelac, pa njegovo doživljavanje uspeha, statusnog simbola, karijere i profesije,  sadrži filozofske, slobodoljubive, pravične, optimistične i velikodušne elemente. Jupiter na 10. kuće deluje povoljno, ukazujući na dobre prilike, a kako je kao njen vladar otišao u 12. kuću, onda možemo reći da će uspesi i povoljnosti u domenu karijere, imati za rezultat humanitarne akcije i misije u cilju poboljšanja čovečanstva. Venera, koja je egzaltirana u znaku na vrhu 1. kuće je u trigonu sa vrhom 10. kuće, tako da su uspeh, karijera i profesija pod njenim uticajem, a to je: umetnost, estetika i lepota.

Dzordz Kluni je izabran za jednog od 50 najlepših ljudi, proglašen je za nabjolje obučenu zvezedu, kao i najseksipilnijeg živog muškarcem od strane poznatog časopisa „People“. Ribe, kao predstavnik vodenog elementa daju magnetizam, a Sunce u Biku daruje sanzualnost, dok Venera u 1. kući horoskopa ukazuje na izrazen šarm.

Najbliža planeta koja aspektuje Ascendent je Sunce, što Ribe na Ascendentu ne drži u izolaciji, već ga određuje prema uspehu i isticanju. Sunce je u Biku, što ukazuje na potrebu za priznanjem zbog produktivnosti, stabilnosti i pouzdanosti, a u konjunkciji sa Merkurom govori o velikim produktivim idejama, koje korsiti za  novac, finansije, nekretnine, biznis.

Mesec u znaku Jarca ukazuje na potrebu za sigurnošću i statusom, kao i na težnju da oseti udobnost kada ima ulogu zaštitnika i hranitelja, a njegova konjunkcija sa Saturnom koji je u Jarcu u sedištu,  povoljna je za status, karijeru i profesiju.

Džordž Kluni je važio do sada za najokorelijeg i najpoželjnijeg neženju, ali je nedavno zaporosio svoju devojku, tako da bi uskoro trebao da stane na ludi kamen. Jupiter, koji vlada njegovim podznakom, uskoro će u 1. kući preći preko natalne Venere, planete ljubavi i braka, koja je u njegovom horoskopu dispozitor Merkura, vladara 7. kuće braka i partnerskih odnosa.

 

Objavljeno u Astrologosu broj 100, februar 2011

 

Bik - metodično i praktično oblikovanje

Bik - metodično i praktično oblikovanje „Bio je divni mesec maj, cvat osu svaku granu, a u mom srcu tada odjednom ljubav...

Pročitaj više

Venera u Devici

Venera u Devici Venera je ušla u Devicu 10. jula i ostaje u ovom znaki sve do 7. avgusta. Kao što je...

Pročitaj više

Autor 13 kultnih filomva - Pedro Almadovari

Autor 13 kultnih filomva - Pedro Almadovari "Oduvek sam želeo da opišem Madrid kao jedinstveni grad na svetu; on je svojevrsna labaratorija u razvoju...

Pročitaj više