14.07.2010 autor: admin

Venera u Devici

Venera u Devici

Venera je ušla u Devicu 10. jula i ostaje u ovom znaki sve do 7. avgusta. Kao što je rečeno „od letnje romantike, nema ništa“, jer je ovo razumna i praktična Venera.

Venera u Devici se oslanja na praktične razloge i ima osećaj za funkcionisanje praktičnog sveta, jer je u zemljanom znaku, mada je ovde manje disciplinovana i strpljiva, nego što je to u druga dva zemljana znaka (Bik, Jarac), jer je Devica promenljivi znak. Osećanja su oprezna i promišljena u želji da postignu praktičnost i sigurnost i ovakva Venera ima racionalnu i razumnu sposobnost da iskoristi praktičan svet. Venera u Devici oseća bliskost sa drugima kroz praktične, razumne i racionalne raloge, a ona se predaje u ljubavi na oprezan način, uključujući razum i intelekt. Osećanja se izražavaju stidljivo, skromno i korisno u želji da oseti bliskost i zadovoljstvo kroz služenje, posao i rad, jer koristan i praktičan razlog donose emotivno zadovoljstvo. U bliskim kontaktima sa drugima zadovoljstvo se postiže kada se obraća pažnja na detalje ili kada se uključuje analiza i uopšte mentalna aktivnost. Dakle, sada je potrebna logika i praktičnost da bi se osećali skladno i ugodno, jer se kroz menatlni i intelektualni rad, razmišljanje, misli i ideje, korisne i praktične izvore, poslove, rad i svakodnevne stvari, analize i detaljisanje, razumnost, racionalnost i praktičnost aktivira zadovoljavo, princip radosti, bliskost, uživanje i društvenost.

Međutim, Venera u Devici je u nepovoljnom dostojanstvu (pad), što znači da ona u ovom znaku ne može da ispolji svoju osnovnu prirodu, jer Devica ne može da razume osnovnu prirodu Venere, a to je osećaj za sklad i ravnotežu, lepotu, veselje i zadovoljstvo, ljubaznost, saosećajnost, dobrodušnost, zaljubljivost, društvenost, blagost i nežnost i ove osobine će izostati ili se neće moći ispoljiti. Preterana želja za praktičnim i korisnim razlozima, urođena povučenost i stidljivost, kao i dominacija razuma nad emocijama su smetnja i prepreka u uzimanju i davanju osećanja i ljubavi, kao i strasti. Devica je zenski zodijački znak i Venera u Devici ima reakciju na praktične i korisne razloge, kao i na radna, poslovna i svakodnevna okruženja, koja ističu važnost praktičnog, razumnog i racionalnog.

 Trenutno je Venera u harmoničnom aspektu sa Plutonom, čiji uticaj prestaje oko 17. jula, a kako je ovaj aspekt u zemljanim znacima, onda se može povoljno ispoljiti, ali kroz praktične stvari. Dakle, Pluton šalje pronicljivost, dubinu, najdublje želje i nagone i usmerava Veneru u svojoj želji da oseti radost, zadovoljstvo i bliskost na praktičnan, koristan i razuman način, ispoljavajući poslovnost, racionalnost i analitičnost. Princip sklada, udobnosti i bliskosti je u prijatljestvu sa principom preobražaja i preporoda izražavajući se kroz sigurne, stabilne, praktične, fizičke i realne stvari. Aspekt Venere i Plutona, koji ide preko Device i Jarca, predstavlja potrebu za najdubljim osećajima koja prolaze kroz duboka iskustva i prodiranje u srž i dubinu takvog iskustva uz preobražaj uključujući praktične, realne, razumne, misaone i fizičke dozivljaje. Nakon ovog aspekta Venera u Devici neće formirati druge aspekte prolazeći ovim znakom. Dok bude prolazila Devicom, ona je pod vladarstvom Merkura koji se trenutno nalazi u Lavu i koji će ući takođe u Devicu 27. jula. Dok Merkur bude prolazio znakom Lava, možemo reći da će Venera imati izrazito ponosnog, samouverenog, teatralnog i ambicioznog vladara. Merkur u Lavu razmišlja o slavi, veličini, uspehu, sjaju, isticanju i pohvalama i pokušava shvatiti zašto je Venera tako povučena, stidljiva, skromna i praktična, što govori o prisutvu nerazumevanja između racionalnog, svesnog i logičnog sa jedne strane i osećajnog, emotivnog i bliskog sa druge strane.Zbog ovakve situacije neće biti ni razumevanja između onoga što svesno i razumno tražimo i između onoga sa čim želimo da se blisko povežemo i osetimo radost i zadovoljstvo, sve do 27. jula kada će Merkur promeniti znak i ući u Devicu. Ove dve planete će biti zajedno u Devici do 7. avgusta i to je prilika da nas razum, misao, um i ideja podrže i shvate u željama za bliskim povezivanjem i za svrhu korisnog i praktičnog.

Može se reći da je izraz Venere u Devici – „ljubav je razumna“ ili „ljubav je stidljiva i skromna“, kao što počinje jedna pesma (ne mogu se setiti sada pisca), gde se kaže, „...stidim se usta koja mi tuga lomi...“

Polarizacija Sunca i Meseca

Polarizacija Sunca i Meseca Zemlja je deo malog kosmosa, a  Mesec je njen satelit i zbog toga je Mesec povezan sa formiranjem navika....

Pročitaj više

Merkur u Ovnu, idejni vođa

Merkur u Ovnu, idejni vođa Sama postavka Merkura u vatrenom znaku (Ovan), čini ga...

Pročitaj više

Venera u Devici

Venera u Devici Venera je ušla u Devicu 10. jula i ostaje u ovom znaki sve do 7. avgusta. Kao što je...

Pročitaj više