31.01.2010 autor: admin

Prelaz Venere iz Vodolije u Ribe

Prelaz Venere iz Vodolije u Ribe

Venera će u februaru prolaziti kroz Vodoliju i Ribu. Pisala sam već o Veneri u Vodoliji i treba spomenuti da će ona izaći iz znaka Vodolije i ući u Ribe 12. februara. Dok bude boravila u Vodoliji ima će susret sa Neptunom, gde će doći do susreta bliskosti i mašte i osećanja i iluzija. Neptun će davati maštu i iluziju podstičući Veneru da isto izražava i prenosi kroz bliske odnose. Emocije i osećanja biće osetljiva, senzitivna sa dozom erotićnog nastupa. Venera će u ovom susretu biti podstaknuta da se kroz uživanja, zadovoljstvo i odnose gde traži bliskost i lepotu, potpuno sjedini i da pobegne od svojih ograničenja, a posebno onih koji se tiču materijalnih vrednosti. I, sve to u ambijentima društvenih zbivanja, grupama, udruženjima, klubovima i tamo gde će pronaći u grupi slična interesovanja.
12. februara Venera ulazi u Ribe kada će biti motivisana duhovnošću, inspiracijom i idealizmom, mada će joj raspoloženje biti ranjivo. Osećanja i emocije se izražavaju nežno, ljubazno, stidljivo, saosećajno i davanjem sebe nesebično. Bliski odnosi će biti motivisani romantičnim skladom, a ono sto ćete moći to je da idealizujete kako vaša osećanja tako i partnera. Što da ne? Šta je čovek bez sna?
Ono što vas može sprečiti da se predate ili da se dajete jeste bežanje i lutanje, jer ćete u svom idealizmu, tražiti nešto još bolje, još romantičnije i još nežnije. Možete lako zalutati. U Ribama je očekuje susret sa Jupiterom, gde će joj Jupiter podsticati veru u sebe i veru u druge, u voljeno biće, a emocije mogu biti rasplinute i široke u davanju. Venera će imati i povoljan aspekt, odnosno podršku od Plutona, a tada pristaje na davanje samo ako bude osetila dubinu i fatalnost, dakle dubinu emocija, dubinu bliskosti sa ciljem da zaroni u srž emocija i bit bliskog odnosa.

 


 

Ne očekujte u februaru od Venere strast ili da bude podstaknuta strašću, seksom, jer neće imati kontakt sa Marsom. Ne očekujte od Venere ni da sagleda bliskost i emotivni odnos iz realnog i stvranog ugla, ne samo zbog toga što će biti u Ribama, već zato što se neće povezati sa Saturnom. Poslednjih dana februara, Venera će se povezati sa Uranom i onda će biti motivisana promenom, uzbudjenjem i iznenadjenjem, a da bi mogla da sanja svoj san.

Astronomski sat u zlatnom gradu

Astronomski sat u zlatnom gradu “Kada su izgradili svoj grad, oni su ga postavili na čvrste (fiksne) znake zodijaka, i četiri tačke kompasa.” Tommaso...

Pročitaj više

Venera u Ribama

Venera u Ribama Mnogi mogu pomisliti kako će izvući “ljubavnu sedmicu” ili kako je došlo pravo i...

Pročitaj više

Kratak osvrt na trenutna dešavanja na nebu

Kratak osvrt na trenutna dešavanja na nebu Ona (Venera) kao princip bliskosti, uživanja, ljubavi i društvenosti je i dalje ponosna sa željom da se kroz bliska...

Pročitaj više