31.01.2010 autor: admin

Prelaz Venere iz Vodolije u Ribe

Prelaz Venere iz Vodolije u Ribe

Venera će u februaru prolaziti kroz Vodoliju i Ribu. Pisala sam već o Veneri u Vodoliji i treba spomenuti da će ona izaći iz znaka Vodolije i ući u Ribe 12. februara. Dok bude boravila u Vodoliji ima će susret sa Neptunom, gde će doći do susreta bliskosti i mašte i osećanja i iluzija. Neptun će davati maštu i iluziju podstičući Veneru da isto izražava i prenosi kroz bliske odnose. Emocije i osećanja biće osetljiva, senzitivna sa dozom erotićnog nastupa. Venera će u ovom susretu biti podstaknuta da se kroz uživanja, zadovoljstvo i odnose gde traži bliskost i lepotu, potpuno sjedini i da pobegne od svojih ograničenja, a posebno onih koji se tiču materijalnih vrednosti. I, sve to u ambijentima društvenih zbivanja, grupama, udruženjima, klubovima i tamo gde će pronaći u grupi slična interesovanja.
12. februara Venera ulazi u Ribe kada će biti motivisana duhovnošću, inspiracijom i idealizmom, mada će joj raspoloženje biti ranjivo. Osećanja i emocije se izražavaju nežno, ljubazno, stidljivo, saosećajno i davanjem sebe nesebično. Bliski odnosi će biti motivisani romantičnim skladom, a ono sto ćete moći to je da idealizujete kako vaša osećanja tako i partnera. Što da ne? Šta je čovek bez sna?
Ono što vas može sprečiti da se predate ili da se dajete jeste bežanje i lutanje, jer ćete u svom idealizmu, tražiti nešto još bolje, još romantičnije i još nežnije. Možete lako zalutati. U Ribama je očekuje susret sa Jupiterom, gde će joj Jupiter podsticati veru u sebe i veru u druge, u voljeno biće, a emocije mogu biti rasplinute i široke u davanju. Venera će imati i povoljan aspekt, odnosno podršku od Plutona, a tada pristaje na davanje samo ako bude osetila dubinu i fatalnost, dakle dubinu emocija, dubinu bliskosti sa ciljem da zaroni u srž emocija i bit bliskog odnosa.

 


 

Ne očekujte u februaru od Venere strast ili da bude podstaknuta strašću, seksom, jer neće imati kontakt sa Marsom. Ne očekujte od Venere ni da sagleda bliskost i emotivni odnos iz realnog i stvranog ugla, ne samo zbog toga što će biti u Ribama, već zato što se neće povezati sa Saturnom. Poslednjih dana februara, Venera će se povezati sa Uranom i onda će biti motivisana promenom, uzbudjenjem i iznenadjenjem, a da bi mogla da sanja svoj san.

Važni elementi u horoskopu i inkonjunkcijski odnosi

Važni elementi u horoskopu i inkonjunkcijski odnosi Ascendent ili podznak je ključan element u tumačenju natalne karte, kao i aspekti koji se formiraju sa stepenom Ascendenta....

Pročitaj više

Akcioni super heroj - Tom Kruz

Akcioni super heroj - Tom Kruz Tom Kruz u svojoj biografiji ima tri nominacije za Oskara i isto toliko osvojenih Zlatnih globusa, nisu ga zaobišle...

Pročitaj više

Biti dobar sa sobom

Biti dobar sa sobom Kakvu sliku šaljemo o sebi, posebno u odnosima sa drugima? Koja planeta u natalnoj...

Pročitaj više