28.06.2009 autor: admin

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu je u muškom zodijačkom znaku i njoj ne treba pokretanje ili motivacija od drugih, već je sposobna samoinicijativno da se pokreće. Kako se ovde Venera kao ženska planeta nalazi u muškom zodijačkom znaku, ona neće biti lenja, inertna, nepokretna i spora, jer su muški znaci povezani sa akcijom i sa delovanjem. Venera u Strelcu neće sedeti i čekati, nije joj niko potreban ili ništa da bi se motivisala, jer se ona sama i na svoju inicijativu pokreće. Ova planeta u znaku Strelca je sposobna da bude samozapočinjuća, svesna i voljna, što se povezuje sa muškim polaritetom zodijačkog znaka Strelca. Venera u Strelcu nije preterano emotivna, jer muški znaci nisu povezani sa ljubavlju i emocijama. Naravno, ovakvo izlaganje je uopšteno, što znači da nije specifično, a da bi bilo specifično potrebno je uključiti i dodatne elemente, a to je kuća u kojoj se nalazi Venera, zatim njeni aspekti i na kraju dispozitor.
 

 Samo takva sinteza može definisati konačan sud ili procenu Venere iz početnog ili inicijalnog ugla. Venera u Strelcu dobija muški polaritet, što je predstavlja kao veoma aktivnu, samosvesnu i voljnu, jer je povezana sa muškim znakom. Kako je Venera u promenljivom znaku, ona će često imati više od jednog cilja ili više od jednog interesovanja, tako da će hteti i da ode na putovanje i da se obrazuje i da uživa na još istovremeno nekoliko mesta. Za Veneru u Strelcu se može reći da rasipa zadovoljstvo istovremeno na nekoliko strana. Strelac je zodijački znak vatrenog elementa, tako da Venera u Strelcu teži i ide prema realizaciji. Očekujete li od ove Venere da bude strpljiva i suzdržana? Ona to ne može u zodijačkom znaku Strelca, jer vatra nije strpljiva, a naterati ovaj element da bude strpljiv je za njega samog velika teškoća. Očekujete li od ove Venera da bude oprezna? Ona to ne može u Strelcu, jer je vatra često neoprezna, a zbog nestrpljenja i brzine. Kako je Merkur u znaku Strelca u nepovoljnom dostojanstvu, kada je Venera u Strecu, ona se neće baviti praktičnim i racionalnim stvarima. Strelac razapinje strelu prema gore, tako da je Venera u Strelcu odvojena od niskih, zemljanih i materijalnih vrednosti. Činjenica da je ona ovde u vatrenom znaku, govori o sklonosti prema preteranom optimizmu, idealizovanju, širenju i ekspanziji, jer znakom Strelca vlada planeta Jupiter. Ona će se još žešće rasplinuti u svojim težnjama, jer je Strelac vatreni znak promenljivog kvaliteta.
 

Venera je povezana sa zadovoljstvima, uživanjem, emocijama i osećanjem bliskosti, a u znaku Strelca ona ume da preteruje u istom. Kada dodiruje, ona će to uglavnom prva uraditi, jer je u muškom zodijačkom znaku i to radi sa velikim oduševljenjem, kada ljubi ona neće čekati da bude poljubljena, kada uspostavlja i prijateljski odnos, ona ulazi u njega sa oduševljenjem i optimizmom. Sa nepovoljnim aspektima, a posebno prema Jupiteru ili Marsu, Venera u Strelcu teško postavlja granicu i ume da ide u preterivanje. Činjenica da je u muškom i vatrenom zodijačkom znaku kojim vlada Jupiter, ona može biti sklona ljubavnim aferama i duplim emotivnim vezama.

 

Venera je peregrinirana u zodijačkom znaku Strelca, što predstavlja blago nepovoljno dostojanstvo, međutim kako je Jupiter benefična planeta, ipak će Venera biti podržana od strane Jupitera, posebno ako je Jupiter povoljno postavljen. Njena peregriniranost u znaku Strelca se povezuje činjenicom što ovaj znak prirodno vlada 9. kućom duhovnosti, filozofije i viših znanja, a što odvaja Veneru od zemaljskih, materijalnih i prizemnih zadovoljstava. Venera u znaku Strelca je primorana da sarađuje sa Jupiterom koji simbolizuje moral, etiku, zakone, filozofiju, znanje i duhovnost.
 

Opet treba napomenuti da Veneru u Strelcu treba posmatrati iz jednog uopštenog i ne specifičnog ugla, jer su kuće horoskopa one koje određuju smer uticaja planete. Prema tome, Veneru ne treba povezivati sa partnerstvima, ljubavlju, brakom i zadovoljstvima, ako ona nije u horoskopu povezana sa 7. i 5. kućom. Pogrešno je na primer, tumačiti Veneru u Strelcu ili u bilo kojem drugom zodijačkom znaku u 2. kući ili Veneru koja vlada 6. kućom iz ugla bliskih i ljubavnih odnosa ili braka. Dakle, da bi Venera bila pokazatelj ljubavi i braka, ona mora biti preko svoje pozicije, vladarstva ili aspekata povezana sa 7. ili 5. kućom, a u čemu se često greši. Venera u Strelcu teži slobodi, nezavisnosti i samostalnosti, jer se nalazi u vatrenom znaku, jer vatra ne trpi nikakva ograničavanja, dok je Jupiter planeta prosperiteta, širenja, napredka  i ekspanzije.

 

Primeri horoskopa u kojim je Venera u znaku Strelca:

 


 

U horoskopu fugbalera Dijega Maradone, Venera se nalazi u konjunkciji sa Ascendentom u zodijačkom znaku Strelca. Kako Venera u ovom horoskopu nije vladar njegove 7. kuće i 5. kuće, ona se neće odnositi na njegove partnerske odnose, brak i ljubav.

 

Takođe, Venera nije putem aspekata povezana sa vladarima 7. i 5. kuće, što je specifično ne određuje u smeru ljubavi i braka. Na vrhu 5. kuće su Ribe, gde je Venera egzaltirana, a što će prvenstveno značiti da je neki talenat koji predstavlja 5. kuća, ugrađen u njegovu ličnost, jer je Venera u konjunkciji sa Ascendentom. Ako posmatramo Veneru iz ugla 1. kuće gde se fizički nalazi, ona prvenstveno utiče na fizičku, emotivnu i mentalnu konstituciju ove ličnosti. Prema tome, on je veoma emotivan, često i blag, ali nikako nije inertan i lenj što je u prirodi Venere, jer je Venera u muškom zodijačkom znaku Strelca. Na osnovu fizičke pozicije Venere, ona prvenstveno utiče na značenja 1. kuće, odnosno na ličnost i život, a onda na zdravlje, jer vlada 6. kućom. Vrh 6. kuće počinje u Biku, tako da je ovde 6. kuće povezana sa 1. kućom i postoji potencijal da se u nekom periodu života, pojave i zdravstveni problemi. Kako u kombinaciji 6. i 1. kuće učestvuje Venera, onda zdravstveni problemi mogu biti uzrokovani preterivanjem i uživanjem, a kako je Venera u Strelcu, preterivanje je još jače naglašeno. Mogućnost takvih zdravstvenih problema još snažnije su naglašeni, jer je dispozitor Venere u 1. kući i u znaku Jarca, gde je Jupiter u nepovoljnom dostojanstvu. Venera je istovremeno u nepovoljnom aspektu kvadrata sa Plutonom koji se nalazi u 10. kući, a ova planeta vlada 12. kućom ograničenja i bolesti. Kvadrat između Venere i Plutona je snažan jer zahvata uglovne kuće koje imaju najsnažniji upliv, a kako je kvadrat u promenljivim zodijačkim znacima, onda se zdravstveni problemi mogu s vremena na vreme vraćati.

  

 

U horoskopu pevačice Tine Tarner, Venera je u 5. kući u zodijačkom znaku Strelca, tako da na osnovu njene fizičke pozicije ova planeta ima uticaj na zadovoljstva, ljubav, ali i talente i šou biznis. Venera je u ovom horoskopu povezana i sa Saturnom koji vlada njenom 7. kućom, tako da se odnosi i na brak i partnerstva. Pozicija Venera u 5. kući horoskopa govori o njenom uživanju u ljubavi u čemu ona lako i preteruje, jer je Venera u Strelcu u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom koji je njen dispozitor. Sa ovakvom pozicijom Venere, ona se sigurno nesebično daje kroz ljubavne i bliske odnose. Venera je u nepovoljnom aspektu kvadrata sa Neptunom, planetom iluzija, tajni i samoobmana. Neptun unosi veliku preosetljivost i problem jasnog sagledavanja okolnosti kada su ljubavni i bliski odnosi u pitanju. Venera je i u aspektu trigona sa Saturnom, koji bez obzira što se radi o povoljnom aspektu, uopšte nije lak, jer je Saturn u znaku svog pada, odnosno u Ovnu. Saturn vlada njenom 7. kućom braka, što daje jasnu sliku o teškom i dugom braku, koji nije bio uopšte sretan. Na vrhu 10. kuće nalazi se zodijački znak Bik, a ovim znakom vlada Venera, tako da ona spaja karijeru, uspeh i uopšte svoje ciljeve i poduhvate sa 5. kućom zadovoljstava, talenata i šou-biznisa. Kako ove dve kuće kombinuje Venera, to je onda umetnost, muzika i pevanje. Dispozitor Venere je Jupiter koji je odlično postavljen jer je u Ribama u svom sedištu, ali u 8. kući. Ova kuća po derivacijama je druga kuća od sedme kuće, što je novac njenog bračnog partnera, a to znači da njeni uspesi, karijera i šou-biznis, imaju veoma povoljan uspeh na finansije i novac njenog bračnog partnera, što on naravno i koristi.
 

Venera u Škorpiji

Venera u Škorpiji   Venera u Škorpiji je u nepovoljnom dostojanstvu, što ne znači da je ona ovde slaba, ali to znači...

Pročitaj više

Kosmički položaj planeta

Kosmički položaj planeta Pod kosmičkim položajem planete podrazumevamo nekoliko astroloških faktora od kojih je najvažniji položaj planete u zodijačkom znaku. Naravno, ovde...

Pročitaj više