Ljubavni život

Faktori koji utiču na ljubavni život natusa (posebno pre braka) su:

•    5. kuća (znak na vrhu 5. kuće, kao i planete u ovoj kući)
•    Vladar 5. kuće (gde se nalazi u znaku i kući, kao i aspekti)
•    Znak Lav (planete i vrhovi kuća koji se u njemu nalaze)
•    Venera (u nekim slučajevima, a to je posebno kada je povezana sa 5. ili 7. kućom)

U ženskom horoskopu, posmatramo Marsa za mladića ili muškarca, posebno kada je ova planeta povezana sa 5 ili 7. kućom, dok u muškom horoskopu devojku opisuje Venera, posebno kada je povezana sa 5. ili 7. kućom. Venera u vezi sa 5. kućom, bilo preko fizičke pozicije, planeta koje se nalaze u 5. kući ili vladara 5. kuće, govori o ljubavima pre braka. Tako:

•    Venera u konjunkciji sa Suncem, u ženskom horoskopi, opisuje ljubav sa nekim zrelim, uspešnim ili oženjenim muškarecm, dok u muškom horoskopu ova konjunkcija čini muškarca omiljenim i popularnim među ženama. Kada se muškarac popne na visok položaj ili kada napravi veliki uspeh, tada privlači ljubav.
•    Venera i Mesec u povoljnom aspektu u ženskom horoskopu, opisuje skladnu, harmoničnu i šarmantnu ženu, a u muškom horoskopu govori o popularnosti među ženama. Ukoliko se radi o nepovoljnom aspektu između ove dve planete u ženskom horoskopu, onda je prisutan unutrašnji nesklad ili anatgonizam između ljubavnice u ženi sa jedne strane i majke u ženi, što je problem pomiriti. U muškom horoskopu, nepovoljan aspekt, ukazuje na neslaganje majke muškaraca sa izborom njegove devojke.

 

 

Venera u konjunkciji i sekstilu sa Merkurom, opisuje promenljive, razigrane i površne ljubavne veze. Ljubav i zadovoljstvo su povezani sa komunikacijom i razumom.

•    Venera i Mars u povoljnom aspektu daju snažno fizičko zadovoljstvo i ovo su strastvene veze pre braka. Ljubav dolazi kroz hrabrost, odvažnost, otvorenost i borbenost. Ukoliko su ove dve planete u nepovoljnom aspektu, onda to dovodi to mnogo svađa i ljubomornih scena u ljubavnoj vezi. Ovde muškarac traži previše dokazi u ljubavi, a kako ne može da ih pronađe, onda može da bude i grub prema partnerki.
•    Venera i Jupiter u povoljnom aspektu govore o spoju korisnog i lepog u ljubavnoj vezi, kao i o mogućnosti da se iskoriste neke povoljne i dobre prilike kroz partnera ili kroz ljubavnu vezu. Kada je oosba zaljubljena i kada je u ljubavnoj vezi, onda joj se ukazuju prilike da putuje ili da finansijski prosperira.
•    Venera i Saturn u povoljnom aspektu govore o stabilnoj i dugoj ljubavnoj vezi, a partner može biti previše ozbiljan, pa i krut. Osoba koja ima ovaj aspekt štedljivo troši svoju ljubav, a u nepovoljnom aspektu između ove dve planete, ljubavi je sve manje, što vodi u gubitak i patnju.
•    Venera i Uran u povoljnom aspektu donose mnogo iznenađenja i nepredviđenih okolnosti na ljubavnom planu. Ovo su uglavnom slobodne ljubavi ili ljubavi bez obaveza. Moguće su ljubavne veze sa prijateljem ili sa osobom koja je na neki način posebna, neobična ili ekcentrična. Nepovoljan aspekt između ove dve planete donosi stresne ljubavi.
•    Venera i Neptun u dobrom aspektu, prvenstveno govori o osobi koja nogo mašta kada je ljubav u pitanju. Osoba idealizuje ljubav i ima nerealne stavove o svom partneru, tako da nepovoljni aspekti između ove dve planete vode u razočarenje i patnju.
•    Venera i Pluton govore o ljubavnim vezama koje se teško prekidaju i koje snažno vezuju dvoje ljudi. U povoljnom aspektu postoji velika magnetska privlačnost, dok u nepovoljnom aspektu, postoje predispozicije za stradanje u ljubavi.

Napomena: svi navedeni faktori koji su vezani ljubavni život, moraju imati podršku i ostatka horoskopa da bi se uklopili u jedinstvenu celinu horoskopa, koji jedino kao takav može biti sintetisan i pravilno protumačen.