28.06.2009 autor: admin

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu

Venera u Strelcu je u muškom zodijačkom znaku i njoj ne treba pokretanje ili motivacija od drugih, već je sposobna samoinicijativno da se pokreće. Kako se ovde Venera kao ženska planeta nalazi u muškom zodijačkom znaku, ona neće biti lenja, inertna, nepokretna i spora, jer su muški znaci povezani sa akcijom i sa delovanjem. Venera u Strelcu neće sedeti i čekati, nije joj niko potreban ili ništa da bi se motivisala, jer se ona sama i na svoju inicijativu pokreće. Ova planeta u znaku Strelca je sposobna da bude samozapočinjuća, svesna i voljna, što se povezuje sa muškim polaritetom zodijačkog znaka Strelca. Venera u Strelcu nije preterano emotivna, jer muški znaci nisu povezani sa ljubavlju i emocijama. Naravno, ovakvo izlaganje je uopšteno, što znači da nije specifično, a da bi bilo specifično potrebno je uključiti i dodatne elemente, a to je kuća u kojoj se nalazi Venera, zatim njeni aspekti i na kraju dispozitor.
 

 Samo takva sinteza može definisati konačan sud ili procenu Venere iz početnog ili inicijalnog ugla. Venera u Strelcu dobija muški polaritet, što je predstavlja kao veoma aktivnu, samosvesnu i voljnu, jer je povezana sa muškim znakom. Kako je Venera u promenljivom znaku, ona će često imati više od jednog cilja ili više od jednog interesovanja, tako da će hteti i da ode na putovanje i da se obrazuje i da uživa na još istovremeno nekoliko mesta. Za Veneru u Strelcu se može reći da rasipa zadovoljstvo istovremeno na nekoliko strana. Strelac je zodijački znak vatrenog elementa, tako da Venera u Strelcu teži i ide prema realizaciji. Očekujete li od ove Venere da bude strpljiva i suzdržana? Ona to ne može u zodijačkom znaku Strelca, jer vatra nije strpljiva, a naterati ovaj element da bude strpljiv je za njega samog velika teškoća. Očekujete li od ove Venera da bude oprezna? Ona to ne može u Strelcu, jer je vatra često neoprezna, a zbog nestrpljenja i brzine. Kako je Merkur u znaku Strelca u nepovoljnom dostojanstvu, kada je Venera u Strecu, ona se neće baviti praktičnim i racionalnim stvarima. Strelac razapinje strelu prema gore, tako da je Venera u Strelcu odvojena od niskih, zemljanih i materijalnih vrednosti. Činjenica da je ona ovde u vatrenom znaku, govori o sklonosti prema preteranom optimizmu, idealizovanju, širenju i ekspanziji, jer znakom Strelca vlada planeta Jupiter. Ona će se još žešće rasplinuti u svojim težnjama, jer je Strelac vatreni znak promenljivog kvaliteta.
 

Venera je povezana sa zadovoljstvima, uživanjem, emocijama i osećanjem bliskosti, a u znaku Strelca ona ume da preteruje u istom. Kada dodiruje, ona će to uglavnom prva uraditi, jer je u muškom zodijačkom znaku i to radi sa velikim oduševljenjem, kada ljubi ona neće čekati da bude poljubljena, kada uspostavlja i prijateljski odnos, ona ulazi u njega sa oduševljenjem i optimizmom. Sa nepovoljnim aspektima, a posebno prema Jupiteru ili Marsu, Venera u Strelcu teško postavlja granicu i ume da ide u preterivanje. Činjenica da je u muškom i vatrenom zodijačkom znaku kojim vlada Jupiter, ona može biti sklona ljubavnim aferama i duplim emotivnim vezama.

 

Venera je peregrinirana u zodijačkom znaku Strelca, što predstavlja blago nepovoljno dostojanstvo, međutim kako je Jupiter benefična planeta, ipak će Venera biti podržana od strane Jupitera, posebno ako je Jupiter povoljno postavljen. Njena peregriniranost u znaku Strelca se povezuje činjenicom što ovaj znak prirodno vlada 9. kućom duhovnosti, filozofije i viših znanja, a što odvaja Veneru od zemaljskih, materijalnih i prizemnih zadovoljstava. Venera u znaku Strelca je primorana da sarađuje sa Jupiterom koji simbolizuje moral, etiku, zakone, filozofiju, znanje i duhovnost.
 

Opet treba napomenuti da Veneru u Strelcu treba posmatrati iz jednog uopštenog i ne specifičnog ugla, jer su kuće horoskopa one koje određuju smer uticaja planete. Prema tome, Veneru ne treba povezivati sa partnerstvima, ljubavlju, brakom i zadovoljstvima, ako ona nije u horoskopu povezana sa 7. i 5. kućom. Pogrešno je na primer, tumačiti Veneru u Strelcu ili u bilo kojem drugom zodijačkom znaku u 2. kući ili Veneru koja vlada 6. kućom iz ugla bliskih i ljubavnih odnosa ili braka. Dakle, da bi Venera bila pokazatelj ljubavi i braka, ona mora biti preko svoje pozicije, vladarstva ili aspekata povezana sa 7. ili 5. kućom, a u čemu se često greši. Venera u Strelcu teži slobodi, nezavisnosti i samostalnosti, jer se nalazi u vatrenom znaku, jer vatra ne trpi nikakva ograničavanja, dok je Jupiter planeta prosperiteta, širenja, napredka  i ekspanzije.

 

Primeri horoskopa u kojim je Venera u znaku Strelca:

 


 

U horoskopu fugbalera Dijega Maradone, Venera se nalazi u konjunkciji sa Ascendentom u zodijačkom znaku Strelca. Kako Venera u ovom horoskopu nije vladar njegove 7. kuće i 5. kuće, ona se neće odnositi na njegove partnerske odnose, brak i ljubav.

 

Takođe, Venera nije putem aspekata povezana sa vladarima 7. i 5. kuće, što je specifično ne određuje u smeru ljubavi i braka. Na vrhu 5. kuće su Ribe, gde je Venera egzaltirana, a što će prvenstveno značiti da je neki talenat koji predstavlja 5. kuća, ugrađen u njegovu ličnost, jer je Venera u konjunkciji sa Ascendentom. Ako posmatramo Veneru iz ugla 1. kuće gde se fizički nalazi, ona prvenstveno utiče na fizičku, emotivnu i mentalnu konstituciju ove ličnosti. Prema tome, on je veoma emotivan, često i blag, ali nikako nije inertan i lenj što je u prirodi Venere, jer je Venera u muškom zodijačkom znaku Strelca. Na osnovu fizičke pozicije Venere, ona prvenstveno utiče na značenja 1. kuće, odnosno na ličnost i život, a onda na zdravlje, jer vlada 6. kućom. Vrh 6. kuće počinje u Biku, tako da je ovde 6. kuće povezana sa 1. kućom i postoji potencijal da se u nekom periodu života, pojave i zdravstveni problemi. Kako u kombinaciji 6. i 1. kuće učestvuje Venera, onda zdravstveni problemi mogu biti uzrokovani preterivanjem i uživanjem, a kako je Venera u Strelcu, preterivanje je još jače naglašeno. Mogućnost takvih zdravstvenih problema još snažnije su naglašeni, jer je dispozitor Venere u 1. kući i u znaku Jarca, gde je Jupiter u nepovoljnom dostojanstvu. Venera je istovremeno u nepovoljnom aspektu kvadrata sa Plutonom koji se nalazi u 10. kući, a ova planeta vlada 12. kućom ograničenja i bolesti. Kvadrat između Venere i Plutona je snažan jer zahvata uglovne kuće koje imaju najsnažniji upliv, a kako je kvadrat u promenljivim zodijačkim znacima, onda se zdravstveni problemi mogu s vremena na vreme vraćati.

  

 

U horoskopu pevačice Tine Tarner, Venera je u 5. kući u zodijačkom znaku Strelca, tako da na osnovu njene fizičke pozicije ova planeta ima uticaj na zadovoljstva, ljubav, ali i talente i šou biznis. Venera je u ovom horoskopu povezana i sa Saturnom koji vlada njenom 7. kućom, tako da se odnosi i na brak i partnerstva. Pozicija Venera u 5. kući horoskopa govori o njenom uživanju u ljubavi u čemu ona lako i preteruje, jer je Venera u Strelcu u nepovoljnom aspektu sa Jupiterom koji je njen dispozitor. Sa ovakvom pozicijom Venere, ona se sigurno nesebično daje kroz ljubavne i bliske odnose. Venera je u nepovoljnom aspektu kvadrata sa Neptunom, planetom iluzija, tajni i samoobmana. Neptun unosi veliku preosetljivost i problem jasnog sagledavanja okolnosti kada su ljubavni i bliski odnosi u pitanju. Venera je i u aspektu trigona sa Saturnom, koji bez obzira što se radi o povoljnom aspektu, uopšte nije lak, jer je Saturn u znaku svog pada, odnosno u Ovnu. Saturn vlada njenom 7. kućom braka, što daje jasnu sliku o teškom i dugom braku, koji nije bio uopšte sretan. Na vrhu 10. kuće nalazi se zodijački znak Bik, a ovim znakom vlada Venera, tako da ona spaja karijeru, uspeh i uopšte svoje ciljeve i poduhvate sa 5. kućom zadovoljstava, talenata i šou-biznisa. Kako ove dve kuće kombinuje Venera, to je onda umetnost, muzika i pevanje. Dispozitor Venere je Jupiter koji je odlično postavljen jer je u Ribama u svom sedištu, ali u 8. kući. Ova kuća po derivacijama je druga kuća od sedme kuće, što je novac njenog bračnog partnera, a to znači da njeni uspesi, karijera i šou-biznis, imaju veoma povoljan uspeh na finansije i novac njenog bračnog partnera, što on naravno i koristi.
 

"Imala sam san" - Selin Dion

„Nedostajali su mi moja porodica i moj dom, ali nije mi zao što sam izgubila ranu mladost. Imala sam...

Pročitaj više

Lav - osećaj o identitetu

Lav - osećaj o identitetu Zodijački znak Lava pripada vatrenom elementu, što kod pripadnika ovog znaka ističe energični zivotni princip, toplinu, oduševljenje, hrabrost i...

Pročitaj više

Knjiga "Astrologija jezik nebeskih simbola" - Jelena Studen Vojvodić

Knjiga Sve o tumačenju natalne karte kroz 21 poglavlje, 31...

Pročitaj više