Mesec u horoskopu muškarca”Svaki muškarac u sebi nosi večnu predstavu žene, ne predstavu ove ili one posebne žene, već određenu žensku predstavu.
Ova predstava je u svojoj osnovi nesvesna, nasledni činilac prvobitnog porekla koji je urezan u živi organski sistem muškarca, otisak ‘arhetipa’ svih iskustava i doživljaja žene njegovih predaka, skladište, da tako kažemo, svih utisaka koje su ikada žene ostavile.”

Položaj Meseca je izuzetno bitan u svakom horoskopu, a naročito je važan u horoskopu muškarca, jer Mesec slikovito opisuje tip žene koja je zanimljiva i interesantna za muškarca. Mesec je vladar znaka Raka i između ostalog predstavlja genetiku, porodicu, baku, majku, ali i ženu. Mesec je zadužen za podsvesni deo čovekove prirode što je nasuprot Suncu, koje više opisuje čovekovu volju i ambiciju.

Ovaj podsvesni deo njegove prirode živi negde u njegovom nesvesnom, a koje je opet nasuprot Sunčevog svesnog. Mesec je kuća i kolevka čovekove duše u kojoj se ogleda emocionalni karakter svake osobe. Položaj Meseca u natalnoj karti u odnosu na znak u kome se nalazi, kao i aspekte koje pravi, opisuje duboku emotivnu i duševnu potrebu, kao i želju svakog muškarca prema određenom tipu i karakteru žene. Ona, kao takva živi ukorenjena duboko u njegovoj podsvesti, bio on toga svestan ili ne.

Sve želje, akcije i radnje, koje čovek ostvaruje kroz Mesec dolaze nesvesno i one se ogledaju u rečenici ”biti svoj”, dok se kod Sunca iste potrebe uvek planiraju uz prethodno razmišljanje i planiranje. Čovek kroz Mesec izaziva više ona sudbinska dešavanja i okolnosti, bez prethodnog razmišljanja, što je uslovljeno njegovom emotivnom prirodom i predstavlja onaj njegov najintimniji deo. Iz ovoga se zaključuje da je za tumačenje čovekovog karaktera, Mesec neizbežna i nezaobilazna planeta.

Karl Gustav Jung je obradio postojanje muške i ženske energije, kroz pojam Anime i Animusa i smatrao je da muškarci imaju žensku stranu – Animu, a žene mušku stranu – Animusa, što su mnogi od nas duboko i snažno potisnuli. Anima ima emocionalni i ljubavni karakter, dok je animusu dodeljen racionalizirajući karakter. Karl Jung je tvrdio da u svakom muškarcu postoji večna predstava žene, a šta je to što u astrologiji simbolizuje naše nesvesno, našu dušu, našu unutrašnjost i naravno ženu, odnosno animu, nego Mesec?!

On kaže, da je ova potreba nesvesna (Mesec), što nas opet upućuje na ovu planetu i da je ona nasledni činilac prvobitnog porekla i trag doživljaja žene njegovih predaka. Naravno, ovde opet dolazimo do Meseca, jer on predstavlja onaj najintimniji deo prirode, ali i kompletnu genezu, pretke, pre svega nasleđene po majci, baki i celokupnoj ženskoj genezi. Iz ovoga možemo doći do zaključka da će Mesec u horoskopu muškarca otkriti večnu predstavu žene (Mesec), predstavu koja je nesvesna (Mesec) i koja je nasledni činilac njegovog porekla (Mesec), ali i doživljaj žene njegovih predaka (Mesec). Anima – ženska energija, kod muškarca ogleda se kroz položaj Meseca.

Mesec u dobrom aspektu sa Suncem, govori o jednoj harmoničnoj ličnosti, odnosno o skladnom odnosu između čovekove volje (Sunce) sa jedne strane i njegove mašte i duševnosti (Mesec) sa druge strane. Sunce predstavlja snagu, volju i ambiciju, pa će u dobrom aspektu u horoskopu muškarca, on dati astrološku sliku jedne moćne (Sunce) žene (Mesec), koja je usmerana ka dostizanju nekog visokok položaja (Sunce) kroz profesiju (Sunce) kojom se bavi. Zbog same simbolike Sunca, koje daje sjaj, moć i visok položaj, ovo su sve one žene, koje se nalaze na čelu mnogih firmi, kao direktori i šefovi. Sunce vlada znakom Lava, pa u horoskopu muškarca može opisati ženu pod sjajem reflektora na kakvoj pozornici, a to su glumice (Lav – gluma). Svakako da ova žena u sebi ima nešto otmeno i aristokratsko, što opet dolazi od Sunca. Ovaj aspekt u muškom horoskopu opisuje i brak sa ženom koja se bavi politikom (Sunce), ali daje i sliku ženu na čelu nekog sportskog kluba (Sunce – sport). Bez obzira čime se bavila, ona je odličan organizator u svojoj porodici i kući (Mesec) i sigurno neko ko je autoritet (Sunce). Ovaj aspekt, ako to potvrđuje i ostali deo horoskopa, štiti brak, jer je uspostavljena harmonija unutar braka (Sunce) i porodične i kućne (Mesec) atmosfere.

Mesec u lošem aspektu sa Suncem, govori o jednoj nesređenosti života, unutrašnjoj neharmoničnosti, jer se volja i snaga ovog čoveka uvek opiru njegovim osećanjima. Ovaj aspekt ne može da štiti brak, jer je poljuljan (loš aspekt) odnos (Mesec) između braka sa jedne strane i porodice i kuće sa druge strane. I u ovom aspektu, kao i kod povoljnog aspekta između Meseca i Sunca u horoskopu muškarca posoji  slika žene političara, žene glumice ili žene koja je na nekom direktorskom mestu, ali njena karijera i uspon može u ovom slučaju da krene vrlo loše (loš aspekt), zbog ne usklađenosti između želja i ambicija sa profesionalne strane i porodičnih obaveza (Mesec) sa druge strane. Loš protok energije između ova dva svetla, može opisati izuzetno egocentričnu ženu, okrenutu uglavnom sebi i svojim interesima, sklonu arogantnom ponašanju i preteranom hvalisanju.

Mesec u dobrom aspektu sa Merkurom, planetom koja je zadužena za naš intelektualni deo u horoskopu muškarca, govori o inteligentnoj i učenoj ženi, odnosno ženi intelektualcu. Merkur predstavlja reči, govor, pa će ona zbog iste simbolike biti komunikativna i pričljiva. Merkur je zadužen za mladost i predstavlja mlađe osobe u našem okruženju, a u savezu sa Mesecom (žena), opisaće i mlađu ženu, koja nešto čita, uči i piše (Merkur). Profesorke, vaspitačice, knjigovođe, prevodioci, novinari, spikeri, radnice u pošti, pisci, ali i trgovkinje i prodavačice u marketima, samoposlugama (Merkur – trgovina, Mesec – hrana), pijacama (Mesec – povrće) i drugim trgovinama (knjige, igračke, tekstil, nameštaj, kućni ljubimci, zdrava hrana, peciva, automobili – Merkur), vide se u simbolici ovog aspekta. Sa muškarcem koji u horoskopu ima ovaj aspekt, pokušajte da gradite uspešan odnos, putem reči i komunikacije (Merkur) na način kojim duša (Mesec) govori (Merkur). Ovog muškarca, a koji u horoskopu ima aspekt između Meseca i Merkura, možete povesti na mesta gde mladost (Merkur) živi svoj san (Mesec). Nećete pogrešiti ni ako ga povedete na književne i literarne (Merkur) večeri, kao ni na sajam (Mesec) automobila ili knjiga (Merkur).

Mesec u lošem aspektu sa Merkurom u horoskopu muškarca, prvenstveno govori o njegovom ne razumevanju sa ženama, kao i o lošoj komunikaciji (Merkur) sa ženskim polom (Mesec). Uzrok ovakvog lošeg odnosa leži u lošem protoku energije između zdravog razuma (Merkur) sa jedne strane i duše, želje i njegovog unutrašnjeg bića (Mesec) sa druge strane. Kod ovog muškarca emocije (Mesec) su u sukobu (loš aspekt) sa njegovim razumom (Merkur), a njegova duša (Mesec) ne može da izrazi (Merkur) šta hoće, pa ga ovaj aspekt vodi suprotnim putem (Merkur) od onoga što duša (Mesec) želi. Ovaj muškarac se suočava sa mnogim okolnostima koje mu donose napetosti u emotivnim odnosima (Mesec), poput nervoze, nemira i promenljivosti, što je u simbolici Merkura, kao i sklonost pogrešnim odlukama (Merkur), a koje se sada odnose na žene (Mesec). Nabrajajući (Merkur) astrološku simboliku, muškarac sa ovakvim aspektom, može imati ženu, koja je u stanju da brizne u plač (Mesec) zbog sitne i male izgovorene reči (Merkur), a koja može ličiti na uvredu. Loš aspekt između Meseca i Merkura, opisuje ženu (Mesec) koja ima averziju i odbojnost prema čitanju i učenju (Merkur), pa ovo nije nužna slika intelektualne žene, ali sada ona može biti trgovkinja, prodavačica, kućna pomoćnica, krojačica. Žena (Mesec) koja je u svađi (loš aspekt) sa svojom rodbinom (Merkur). Slika žene koja nosi naočare (Mesec, Merkur – čulo vida, naočare).

Mesec u dobrom aspektu sa Venerom, govori o muškarcu kojem je ljubav (Venera) izuzetno važna i bitna. Za njegovo unutrašnje zadovoljstvo (Mesec – Venera), emocije, ljubav, romantika, seks, zabave, izlasci, pokloni (Venera), su nešto što ga raduje, razveseljuje i emotivno ispunjava. Ako su Mesec i Venera istaknuti u horoskopu muškarca, po svom položaju u znaku ili u uglovima, ovaj će muškarac biti celoga života okružen ženama (Mesec – Venera), a sa dobrim aspektima i zasut njihovom ljubavlju (Venera). Ako, ikada budete u dilemi, šta bi mogli pokloniti muškarcu sa ovim aspektom, vaš izbor će biti pravi ako se odlučite za neku lepu (Venera) stvar, koju on može izložiti u svojoj kući (Mesec). To su uvek nekakvi umetnički predmeti, ikebane, vaze, slike, lampe, kućni ukrasi i slično, a što je u simbolici Venere. A, ako se dvoumite gde bi mogli da ga izvedete, nećete pogrešiti, ako odlučite da to bude restoran (Venera), gde se priprema dobra hrana (Mesec, Venera). Pokušajte da obezbedite i plamen sveća (Mesec) na vašem prvom ljubavnom sastanku (Venera). Muškarac sa ovim aspektom u horoskopu ima sliku lepe i elegantne žene, lepog spoljnog izgleda (Venera), a koja je zainteresovana za neku umetnost (Venera). Aspekt Meseca i Venere, govori o ženi – supruzi, koja se bavi kućnim (Mesec) enterijerom i dekoracijom (Venera). Glumice, pevačice, javne i popularne žene, kustosi muzeja, arhitekte, pravnice, ali i kozmetičarke, frizerke, manekenke, modni kreatori, vlasnice poslastičarnica, pesnikinje, krojačice, matičarke, ogledaju se u ovom aspektu. Astrološka slika žene, koja ima lepe, našminkane (Venera) i krupne oči (Mesec)

Mesec u lošem aspektu sa Venerom u horoskopu muškarca, nije dobar za brak, jer je Venera signifikator braka i bračnih odnosa, pa ako ostali deo horoskopa potvrđuje ovu priču, ovde može lako doći do razvoda braka. Psiha (Mesec) sa jedne strane i emocije (Venera) sa druge strane kod ovog muškarca nisu usaglašene. Muškarac sa ovim aspektom neće biti omiljen i protežiran od strane žena, jer su Mesec i Venera, a koje predstavljaju žene u međusobno lošem aspektu. S obzirom da je Venera signifikator braka, muškarac koji u horoskopu ima ovaj aspekt može ući u brak (Venera) iz materijalnih razloga (Venera), a ne iz emocija (Mesec).

Mesec u dobrom aspektu sa Marsom, pojačava i stavlja akcenat na strast. Mars je energičan i borben, voli izazove, pa muškarac koji u horoskopu ima ovaj aspekt, voli svaki izazov u emotivnom životu, kao i emotivnom odnosu. Kod njega su naglašene strasti (Mars), pa je seks (Mars) za njega bitan u svakom emotivnom odnosu. Svaka opasnost i opasna situacija (Mars) u njemu budi emocije (Mesec). Kuda povesti muškarca koji u horoskopu ima ovakav aspekt, a istovremeno biti ogledalo njegove duše? Ako, ste hrabri (Mars) kao i on, povedite ga na mesta gde se podiže adrenalin, gde je svaka sledeća okolnost uzbudljivija od one prethodne, kao što je npr. splavarenje Tarom ili neki safari! Muškarac sa aspektom Meseca i Marsa u svom horoskopu ima astrološku sliku hrabre (Mars) žene (Mesec), čija profesija može biti povezana sa nošenjem uniforme (Mars). One su policajci, ali i lekari, jer i one nose uniformu, kao i sportiskinje, koje su takođe u uniformi, ali ovaj put to je sportska uniforma. Ona može biti džudistkinja ili karatistkinja, jer ovo su borilačke veštine, a ovim sportovima vlada Mars. Hirurzi, ginekolozi, zubari, medicinske sestre, advokati, fiziotarapeuti, ali i kuvarice, pekarke, nastavnice fizičkog obrazovanja, pripadaju aspektu  Meseca i Marsa. Astrološka slika energične, radne i vredne (Mars) žene (Mesec). Slika žene sa mladežom, kakvim ožiljkom ili pegama (Mars) na licu, jer je Mesec sad lice. Slika žene prodornog pogleda, koja se često smeje (Mars).

Mesec u lošem aspektu sa Marsom, govori o jednoj unutrašnjoj nervozi, napetosti i unutrašnjim nemirima. Muškarac koji u horoskopu ima ovaj aspekt, prilično je uznemiren i nervozan (Mars) u odnosu sa ženama (Mesec). I ne samo to, on u ovakvim susretima i situacijama ima tremu, pa i strah (Mars). Kada se Mars nađe u lošem položaju ili aspektu, on ume da deluje tiranski i agresivno, pa i muškarac sa ovim aspektom ume da bude agresivan (Mars) prema ženama (Mesec), a ume i fizički da ih povredi. Ovaj aspekt nije dobar, kako za odnos sa ženama, emotivni život, tako i za porodični život, jer donosi česte i stalne svađe, pa i tuče (Mars). Loš odnos Meseca i Marsa u horoskopu muškarca, opisuje ženu ili suprugu kao često ljutu i besnu i spremnu svakog momenta da započne svađu. Slika žene koja može imati tokom života neki operacioni zahvat (Mars) u predelu stomaka, jer je Mesec sada stomak. Slika žene koja je sklona suzama i plaču (Mesec) onda kada je besna i ljuta (Mars).

Mesec u dobrom aspektu sa Jupiterom, je vrlo srećan (Jupiter) aspekt, ne samo zbog Jupiterove  benefičnosti, već i zbog toga što je Jupiter egzaltiran u znaku Raka. Muškarac koji u horoskopu ima ovaj aspekt ima i povoljne okolnosti prvenstveno kada se govori o putovanjima, učenju, porodici, finansijama (Jupiter), do čega može lako doći preko žena (Mesec). On može lako da profitira (Jupiter), kroz žene (Mesec), pa je ovo slika bogate (Jupiter) žene sa kojom može imati bračnu ili emotivnu vezu. Njegov unutrašnji i emotivni deo prirode (Mesec) je srećniji i zadovoljniji, ako je i materijalna i finansijska situacija stabilna. Jupiter donosi putovanja, ali predstavlja i inostranstvo, pa muškarac sa ovim aspektom u horoskopu ima astrološku sliku žene, koja može imati strano poreklo (Jupiter) ili živi u inostranstvu. Ako, nije stranog porekla, onda sigurno svojom pojavom i ponašanjem izgleda kao da je strankinja (Jupiter). Ovo je slika žene koja često putuje (Jupiter) ili ima stalne i česte kontakte sa inostranstvom (Jupiter), da li preko posla, rodbine ili prijatelja, sad nije važno. Ona je moralna, pravedna i časna, jer se ovde Mesec udružio sa Jupiterom. Ako je Mesec lice, onda je ovo astrološka slika žene sa širokim i sretnim (Jupiter) licem. Ona je pravnik, advokat, sportski trener, profesor, turistički radnik, žena zaposlena u ambasadi, banci, biblioteci, carinik, diplomata, žena povezana sa radom u nekoj izdavačkoj kući, istraživač, žena zaposlena u stranoj firmi ili firmi koja radi uvoz – izvoz, lekar, radnik opštinske uprave, ali i trgovkinja u marketu, robnoj kući, kakvom tržnom centru, prodavnici tekstila ili hrane. Ako hoćete ovog muškarca da obradujete, povedite ga na neko putovanje u inostranstvo (Jupite), npr. u kakvu zemlju koja izlazi na more (Mesec).

Mesec u lošem aspektu sa Jupiterom, u horoskopu muškarca prvenstveno pokazuje materijalne i finansijske (Jupiter) gubitke (loš aspekt) kroz i preko žene (Mesec). Astrološka slika žene, koja može da prekine učenje i fakultet (Jupiter), zbog braka i porodice u momentu kada ostaje u drugom stanju (Mesec). Ovaj aspekt govori o gubicima kroz i preko žene i to  materijalnim i finansijskim (Jupiter) gubicima, a muškarac sa ovim aspektom, može da ima brak sa ženom koja gubi kuću, stan, porodično imanje (Mesec), ali i novac (Jupiter). Ovo je i slika žene koja je previše vezana za domovinu, kuću i porodicu (Mesec), pa ima odbojnost od putovanja, inostranstva i stranih kultura (Jupiter). Ovo je astrološka slika žene u inostranstvu, koja u jednom momentu odustaje od tamošnjeg života i vraća se u domovinu, zbog loše finansijske situacije (Jupiter), pa se vraća kući (Mesec), gde uspostavlja emotivnu vezu sa ovim muškarcem. Kada je u lošem aspektu Jupiter je sklon  preterivanju, pa sad postoji i astrološka slika žene koja je sklona preteranim uživanjima i rasipnošću (Jupiter).

Mesec u dobrom aspektu sa Saturnom, govori o unutrašnjoj povučenosti i ozbiljnosti (Saturn), bez obzira na prisutnost i postojanje emocija, jer je Mesec ovde sigurni svedok (Mesec) emocija, ali one su sada prilično kontrolisane (Saturn). Saturn je kao čuvar Meseca, pa su emocije kod muškaraca sa ovim aspektom postojane i dugotrajne. Muškarac sa ovim aspektom traži u emotivnom odnosu čvrst oslonac i sigurnost (Saturn). Saturn vlada vremenom, kao i starijim ljudima, pa je ovo astrološka slika starije žene u odnosu na ovog muškarca, sa kojom on može imati emotivnu ili bračnu vezu. Muškarac sa dobrim aspektom Meseca i Saturna ima astrološku sliku žene, koja ima usađen osećaj dužnosti i brige (Saturn) prema porodici i kući (Mesec). Arheolog, geolog, sudija, arhitekta, istoričar, žena u laboratoriji (Saturn) za mikroskopom (Mesec), nastavnica matematike, žena koja je zaposlena u muzeju, lekar kožnih bolesti, ortoped, zubarka, žena – političar, medicinska sestra u staračkom domu, ali i krojačica, žena zaposlena u pivarskoj industriji, industriji hrane, kućnog nameštaja, smrznutog (Saturn) povrća (Mesec), nalaze se u ovom aspektu. Muškarca sa ovim aspektom možete odvesti na mesta u kojima još živi avet (Mesec) prošlosti (Saturn). To su sva istorijska mesta, iskopine, arheološka nalazišta, stari gradovi, kule i utvrđenja, piramide, kao i muzeji, jer je sve prethodno navedeno u simbolici Saturna, a on vlada vremenom, starošću, prošlošću i istorijom.

Mesec u lošem aspektu sa Saturnom, govori o hladnim osećanjima. Muškarac sa ovim aspektom svoje emocije pokazuje na jedan tvrd (Saturn) način, ako uopšte može da ih pokaže, jer je ovde duša (Mesec), okovana i zarobljena ledom (Saturn). Izostaje (Saturn) toplina, nežnost, romantičnost i plemenitost (Mesec). Ovom muškarcu vrlo je teško (Saturn) da uspostavi emotivnu vezu sa ženom (Mesec) a kada je i ostvari, ova veza uglavnom trpi gubitke, patnju i bol (Saturn). Saturn je glasnik bolesti, pa ovde postoji astrološka slika žene (Mesec), u horoskopu muškarca, koja može imati ozbiljnih zdravstvenih problema (Saturn). Ovo je i žena koja zapostavlja (Saturn) svoju kuću i porodicu (Mesec), zarad svoje ambicije, karijere i profesije (Saturn). Žena koja je preterano sklona materijalnim stvarima, zadrta, sklona depresijama, tvrdoglava, kruta, pa i bezdušna (Saturn).

Mesec u dobrom aspektu sa Uranom, zbog srodnosti ove dve planete, stavlja akcenat (Uran) na dobrotu, plemenitost, duševnost, humanost. Uran govori o mašti i inspiraciji, pa udružen sa Mesecom, govori o tome da je sad žena muškarcu kakav izvor (Mesec) nadahnuća, inspiracije i mašte (Mesec). Ako uspete da ”zagolicate” i probudite njegovu maštu, možete postati deo njegovog unutrašnjeg bića. Emocije (Mesec) ovog muškarca ne prihvataju ustaljenost i svakodnevnicu, već žude za saznanjima, za novim i za promanama (Uran), ali samo u cilju boljeg. Uran je planeta promena, budućnosti, mode i novih trendova, a muškarac sa ovim aspektom u horoskopu, ima fotografiju (Uran) žene koja mora biti neobična, ekcentrična i na neki način ispred svog vremena (Uran). Ona je moderna žena, koja svaku promenu (Ura) u cilju poboljšanja kvaliteta svog života uvek rado prihvata. Inženjeri, astrolozi, stjuardese i žene zaposlene na aerodromima, naučnici, psiholozi i psihoterapeuti, saobraćajni inžinjeri, fizičari, seizmolozi, tehnolozi, programeri i žene vezane za rad na kompjuterima, humanitarne radnice, spikeri, žene zaposlene na televiziji i radiju, žene u opservatorijama, fotografi, nalaze se u aspektu Meseca i Urana. Muškarac sa ovakvim aspektom u horoskopu, može lako imati emotivnu vezu, pa i brak sa ženom koja mu je prehodno bila prijatelj (Uran). Astrološka slika razvedene (Uran) žene, sa kojom ovaj muškarac može ostvariti emotivnu vezu. Muškarca sa ovim aspektom možete povesti na sajam (Mesec) kompjutera i tehnike (Uran) ili na bilo koje drugo mesto gde može videti nešto novo i moderno. Povedite ga na ”put kroz budućnost”!

Mesec u lošem aspektu sa Uranom, povećava unutrašnju nervozu i napetost (Uran). Muškarac koji u horoskopu ima ovakav aspekt, teško nalazi unutrašnji mir i zadovoljstvo, kada je reč o emotivnom životu i o odnosima sa ženama. On je sklon duševnim i emotivnim (Mesec) stresovima (Uran) koji su uzrokovani naglim i nepovoljnim promena i iznenadnim obrtima okolnosti (Uran). Emocije su sada i ovde sklone promenljivosti i nestabilnosti (Uran). Ovakav aspekt u horoskopu muškarca, govori o neobičnoj (Uran) ženi (Mesec) koja je negde duboko u svojoj duši nervozna, napeta i nemirna. Uran je planeta koja vuče ka samodovoljnosti, pa je i čest  krivac za razvode i rastanke, zbog toga ovaj aspekt nije dobar za brak i porodični život. Ako ovo potvrđuje i ostatak horoskopa, muškarac sa ovim aspektom može imati više brakova. Kada je u lošim aspektima, Uran donosi nagle i česte krize, a  muškarac koji u horoskopu ima loš aspekt između Meseca i Urana, može očekivati prave emotivne stresove i to izazvane usled teških kriza u emotivnim vezama, ali i u porodičnim odnosima.

Mesec u dobrom aspektu sa Neptunom, pojačava senzibilnost i romantičnost. Emocije su kod muškarca sa ovakvim aspektom, sačinjene od najfinijih niti svile (Neptun), pa je njegova duša (Mesec) najmekanija i najfinija (Neptun). Ona je sada oblak ispod duge (Neptun) nakon i posle kiše, jedna slika duše koja sanjari, idealizuje i divi se ženi, kao božanstvenom biću (Neptun). Muškarac sa ovakvim aspektom  duboko je zaljubljen, hipnotisan i opijen (Neptun). Ovo je astrološka slika žene koja ima ogromnu maštu, viziju i inspiraciju (Neptun), pa ona može biti kakva umetnica. Neptun simbolizuje bolnice, pa sada imamo astrološku sliku medecinske sestre, bolničarke, anesteziologa, apotekarke, psihologa, lekara koja leči bolesti zavisnosti (narkomanija, alkoholizam i dr.). Ovo je slika žene hemičara, nastavnice muzičkog vaspitanja, ali i trgovca hemikalija, cigareta, kafe, alkohola. Ovo je sada žena zaposlena na benzinskoj pumpi, u hemijskoj čistionici (Neptun), ali i u nekoj ribarnici. Ovo je slika žene na filmu, TV studiju… Sve što je u simbolici Neptuna. Kuda i gde povesti muškarca sa aspektom Meseca i Neptuna? Pa, na romantično putovanje brodom (Mesec, Neptun) ili na neko ostrvo (Neptun) opasano morem.

Mesec u lošem aspektu sa Neptunom, govori o izuzetnoj preosetljivosti i preterivanju kada su emocije u pitanju. Ovde je duša (Mesec) rasejana i zbunjena (Neptun) na svom putu ka suštini, pa su emotivne veze praćene neverstvom, izdajom, lažima i obmanama (Neptun). Muškarac sa lošim aspektom Meseca i Neptuna u horoskopu ima astrološku sliku žene, koja može biti sklona alkoholu, drogi ili lekovima (Neptun). Ovo je sada i astrološka slika neverne (Neptun) žene. Neptun povećava tajnovitost i mističnost, pa ovo može biti i žena, koja čuva neku tajnu (Neptun) u vezi svog porekla, porodice ili majke (Mesec).

Mesec u aspektu sa Plutonom, ne deluje snažno, ali može dati jednu intuitivnu prirodu, velike mašte i velikih strasti. Muškarac sa dobrim aspektom između Meseca i Plutona u horoskopu, ima astrološku sliku žene, koja svojom pojavom deluje fatalno, jer ona ume lako i jednostvano da ”hipnotiše” (Pluton – vamp žene). Ovo je slika žene koju privlače opasnosti (Pluton) i koja se dobro snalazi u opasnim situacijama. Ona može biti lekar, hirurg, psihijatar, psiholog, ginekolog, arheolog, detektiv, policajac, ali i trgovac pogrebnom opremom ili duvanom. Ovo je astrološka slika opsednutosti (Pluton) ovog muškarca za nekom ženom (Mesec).

Mesec u lošem aspektu sa Plutonom, pojačava osećaj mržnje (Pluton), pa se ovde emotivna veza lako može pretvoriti u mržnju. Ovo je slika razrušene (Pluton) duše (Mesec), koja stalno ratuje (Pluton), ali i slika duše koja se pretvara u neko čudovište (Pluton).

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top